Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας

27 Οκτωβρίου, 2020 17:42

Το απόγευμα της Κυριακής 25/10/20 ο Δήμαρχος Χάλκης υποδέχθηκε, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη. Στα πλαίσια αυτής της σύντομης επίσκεψης, η Υφυπουργός, ο Δήμαρχος και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νησί, μόνιμοι και αναπληρωτές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προβληματισμούς και να θέσουν τις βάσεις για μια άριστη μελλοντική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στην συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στο Δημαρχείο του νησιού όπου παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Αντιδημαρχων του νησιού πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναπόφευκτα αντιμετωπίζουν τα ακριτικά απομακρυσμένα νησιά της πατρίδας μας και επισημάνθηκε πως την φετινή χρονιά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έφτασαν πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά στο νησί, γεγονός που γέμισε χαρά τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους.

Η συζήτηση έκλεισε με την επισήμανση του Δημάρχου πως η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση αποτελεί το εργαλείο εξομάλυνσης των ανισοτήτων της κοινωνίας μας, πόσο μάλλον σε ένα μικρό ακριτικό νησί όπως η Χάλκη το οποίο έχει να αντιμετωπίσει την γεωγραφική ανισότητα και την έννοια της νησιωτικότητας σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής.

Link:

https://www.facebook.com/aggelos.fragkakis/posts/4078006005559234