Γενική συνέλευση διαχείρισης στερεών αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου

22 Σεπτεμβρίου, 2020 21:25

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και το διοικητικό συμβούλιο του ειδικού περιφερειακού διαβαθμιδικού φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου «ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε» στην Ερμούπολη της Σύρου στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος.

Οι αποφάσεις των μετόχων της εταιρίας αφορούσαν στον προϋπολογισμό, το οργανόγραμμα και την συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο τεχνικό πρόγραμμα, αποφάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στην διαχείριση των αποβλήτων των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και θα βοηθήσουν αμέριστα τα μικρά νησιά όπως η Χάλκη να έχει μια πιο αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση στον τομέα των αποβλήτων.

Στην Γενική Συνέλευση, με απαρτία 90,40% των μετόχων της εταιρίας ψηφίστηκαν ομόφωνα και τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:Έγκριση προϋπολογισμού «ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε έτους 2020»Έγκριση εσωτερικού κανονισμού προσωπικού « ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.ΕΣύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ «ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε» και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Ένα μεγάλο βήμα για την Δωδεκάνησο και τις Κυκλάδες που στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, στην μείωση της παραγωγής τους και σε μια εν γένει περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη διαχείριση που θα καλύπτει το σύνολο των νησιών μας και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Link:

https://www.facebook.com/aggelos.fragkakis/posts/3966996226660213